Friday, January 25, 2008

Sabah sabah bismilllah

Arada bir bizim oradaki kızlar yollarlardı takvimin resimlerini de, ben unutup gitmişim Fransızlarların meşhur Dieux du Stade takvimlerini. Ta ki dün gecenin bir saatlerinde alemlerde eğlenirken çağdaş sanat camiasının önemli sanatçılarından T.C.'nin ipodunda resimleri görene dek. Aman dedim, bu adonis kaslarını blogumda göstermeliyim.
İlk olarak 2001 yılında basılan bu takvim, fransız rugby milli takımının işte yukardaki gibi fantastik resimlerini içeriyor. Hemen araştırdım, poz veren her oyuncu 5000 euro alıyormuş ki bu onlara cep harçlığı gibi oluyordur haliyle o da sevgilisine/karısına/metresine veriyordur "allez poulette, git kendine bir çanta al" diye. Ayrıca 2006 ve 2007 yıllarındaki takvimler Fransa için bile fazla cinsel içerikli bulunduğu için 2008 yılı takvimi-yukarda görüldüğü gibi- bir nebze de olsa daha mutassıp pozlarla bezenmiş.
İlginç bir nokta da şu. Dieux de Stade aslında efsanevi ancak nazi damgası yemiş kadın olan Leni Riefenstahl'ın 1936 olimpiyatları için çektiği filmin adı. O dönemde böylesine bir filmi bir kadın çekmiş olmasına rağmen 2001'den bugüne kadar çekilmiş hiçbir takvimin fotoğrafçısı kadın değil.

No comments: