Tuesday, February 16, 2010

Anlaşılmak

Zor iş anlaşılmak. Herkes için, herkes tarafından. Doğru ifade etmek ne kadar zor olabilir ki düşünürken değil doğru, ifadenin kendisinin zorlu olması bile ilk anda caydırıcı sanki. Sözlü hali de yazılı hali de zor; en azından benim için. Hele hele içindekini, duygunu, yaşadığını, üzüntünü, sevincini muhtelif sebeplerle ifade edememek. Ne var ki bazen belki bir beceri belki bir hissiyatın doğru ifadesi ile olabiliyor bir şeyler. Bir de karşıdaki de anlamak istiyorsa her şey sanki daha bir kolaylaşıyor.

pazar günü, never on sunday'ımsi bir hal ve gün yaşarken, b.'den gelen "radikal 2'nin ilk sayfasını oku, seni düşündüm" mesajı, okuyunca da anlaşılmanın getirdiği tebessüm ile gönderilen cevap ve bir şekilde anlaşılmanın getirdiği huzur hali.

Gerçekten güzel şey anlaşılmak. Sevdiklerince doğru şekilde anlaşılmak en iyisi olsa gerek. İnsanoğlu hayatın akışında o kadar sıklıkla "hayır öyle değil aslında demek istediğim bu değil, yanlış anladın beni, doğru ifade edemedim kendimi" diye düşünüyor ki anlaşıldığında nefes alıyor resmen.

1 comment:

R2 said...

Anlamak, hatayı reddetmemek, haklısın demek yeterince dürüst ve içten sanırım geriye birde kabul ettiklerini gostermek kalıyor.O da olucak zamanla...