Wednesday, March 11, 2009

Sabah saatinde müzik dersi






Yıl 1969 ...


New York doğumlu olan ama Chicago'nun en önemli caz ve soul albümlerinin plak şirketi olan Cadet Records ( Chess Records, Argo) ile imzalamış olan Marlena Shaw, 2. albümü The Spice of Life'i çıkartıyor.
Albümde Woman of The Ghetto, California Soul, Go Away Little Boy gibi şarkılar var. Albümdeki şarkılar gayet 60ların sonuna uygun müzkal düzenlemelerden, daha özgürlükçü şarkı sözlerinden oluşuyor.
Woman of The Ghetto canlı bir kayıt. Kendisinin Live at Montreux albümünden. Müzik dersimiz orada başlıyor zaten. Marlena Shaw 'ın söylediği ilk cümle "I want you to get together, put your hands together" 2000 yılında çıkmış ve içinde bulunduğumuz ilk 10 yıllık süreçte belki de en başarılı albümlerden olan St. Germain'nin Tourist adlı albümünün ilk şarkısı Rose Rouge'da duyuluyor (hatta beyinsiz ertuğrul özkök köşesinde yazmıştı bu albümü. ne kadar talihsiz bir referans bir insan için). Şarkının devamında duyulan melodi ve "remember me" nakaratı ise 90lardaki Remember Me diye bir şarkının sample'inda kullanıldı (feci bir şarkı da sample sayesinde bir şeye benzedi).

Ben çok severim Marlena Shaw. Hatta bu The Spice Of Life albümünün içi kaybolmuş sinir oldum bulamıyorum. Kimseye de vermem cdlerimi nereye gitmiş olabilir ki. Dışı var içi yok. Yeni almal dert değil, bulunmuyor ki. İstetmek lazım, Japonya'dan sipariş vermek lazım.

whatever...Giyinip çıkmam lazım. what a waste ...Oysa kalsam evimde bütün gün müzik dinlesem yazsam ...

No comments: