Friday, March 20, 2009

Cuma eğlencesi, 8

Soğuk ama börtü böcek bir cuma, keyifli bir cuma, üzerimde J.A.'nın alırken "sakın işe giderken içine kapatan bir şey giymeden giyme" dediği ama tabii benim içine bir şey giymediğim siyah elbisem, manasız bir sebeple başımdan aşağıya boşalttığım parfümüm, iki gündür yüzüme yapışıp kalan kocaman bir sivilce, akşamında kalmak zorunda olduğum sergi açılışı sonrasında gitmek zorunda olduğum (ayrıca tercih de ettiğim) yemek derken işte cuma eğlencesi. Geçtiğimiz haftalar Paris Milano ve New York gibi şehirlerde Fashion Week günleriydi (tabii istanbul'un kendisine özgün bir moda anlayışı olmadığı için bizde böyle şeyler yok. yapılanlar da valinin, emniyet müdürümün tafta elbiseler içerisindeki tombul karılarına, mutlaka ama mutlaka fönlü saçları ile haber spikeri görüntüsünde ve en pahalı en popüler en çabuk taklidi çıkan çantalarla gelen zengin türk varoş kadınlarına yapıldığı için bir özelliği yok). Ön sıralarda ise Carine Roitfeld ve kızı poz vermiş. Kız burada belli olmasa da gayet güzel bir kız. Gözleri, ifadesi filan anlamlı. Üzerindeki leopar ceketi çok beğendim. Annesinin üzerindeki ise ne yazık ki benim hiç sevmediğim, giyince insanın üzerinde orangutan kürkü gibi duranlardan (ki muhtemelen gerçektir, tasvip etmiyoruz).
Bu sefer defilenin ön sırasında yalnız. Ne giydiğini anlamadım ama siyah, ipek-saten karışımı bir şey, saçları ise doğal şeklinde arkadan toplanmış (işte bizde bu yok. saçları doğal haline bırakmak nedense bakımlı türk kadını için mümkün olmayan bir şey. bakımlı olmak demek saçların doğal toplanmaması, bırakılmaması demek onların algısında. illa bir fön, bir kabartma, kocaman kocaman lüleler sallandırma hali var. sonuç: yapay kadınlar cenneti.)
Normalde hiç beğenmem ama burada güzel geldi. Belki de giydiği bluzun omzundan düşmesi ile alakalı bir beğeni olabilir. Ama dediğim gibi bu resimde güzel, doğal, rahat gözüküyor.
Adını asla ezberleyemeyeceğim ama işte Çin'nin Hollywood sinemasındaki medar-ı iftiharı. Aslında bakılırsa giydikleri saçı filan kötü değil ama o her taraftan sarkan boncuklar, kolyeler bilezikler nedir? Uğraşılıp da bu kadar gereksiz şekilde giyinmek böyle oluyor herhalde.

Kate Moss, yanında çirkin sevgilisi ve geçtiğimiz hafta boyunca sırtında çıkartmadığı smokini. Bu sefer smokinin içine bir bluz giymiş ama içine bir şey giymeden çıktığı gecenin ertesinde yani göğüslerinin yayık ve sarkmış şekilde çekilmiş resimleri ingiliz basınında bayağı olay yarattı. Kendisini çok hoş bulmam ve tarzını beğenmem bir yana olsa da yine bu kadar çıkıp bu kadar alemlerde gezen, sabahlara kadar değişik ülkelerde başka şehirlerde görünen birinin nasıl ve neden çocuk sahibi olduğunu merak ediyorum (celebriti dünyasında da ebeveyn olup her gece bir yerlerde gözüken başka birisi pek yok çünkü) . Biliyoruz ki kendisi oldukça zengin, oldukça varlıklı yani 3-4 tane bakıcı tutuyordur ama neden çocuk yapmış mesela, hangi duygusunu tatmin için, neyi yaşamak için. Çocuk yapmamak da gayet güzel ve anlaşılır bir tercih ayrıca. Herkes doğuracak diye bir kaide yok ki.

Mankenler kesinlikle böyle giyinmeli. Çarpıcı ve herkesin giyemeyeceği şekilde. Popüler modellerden Anja Rubik ve üzerindeki payetli muhteşem güzel elbisesi. Ayakkabıları çirkin ama elbise tamamdır, saçları ise sahip olmak istediğim hatta kimi günler taramayı becerebildiğimde sahip olduğum gibi. Payet ise hassas bir konu. Bayıldığım ama hassas bir konu. Böyle bir elbise üzerinde harika duruyor. Veya bu elbisenin bluz versiyonunda, pantalon versiyonunda cidden müthiş. Ama bazen bizim topraklarda ortalama ev kadınlarınca giyilen halleri var: dümdüz bir tişört ve tişörtün yakasında veya bileklerinde az az payet işlemeleri var. Yukardaki gibi tamamen payet kaplı değil; hem işleme gibi hem pul&payet karışık. İşte o facia bir şey. Yorum yapamayacağım kadar kötü.
Elbise güzel, elbisenin rengi güzel, kızın saçındaki örgü güzel, kız da güzel. Ama kim bilmiyorum. Çok sıkıcı çok gereksiz bir kız bu kız. Bir tek bileğindeki bileklik güzel, parlak gümüş gibi. Onun dışında elbise de kolyesi de, çantası da, ifadesiz yüzü de çok sıkıcı.

Son zamanların çift olmayan sıkıcı çifti (kızın lezbiyen olduğu söyleniyor). Kanya West yetenekli müzisyen ama kabus bir tarzı var. Hatta tarzı yok; her şeyden biraz ortaya, bir gün çok jilet bir gün çok varoş. Yanındaki ise kim bilmiyorum ama her tarafta beraberler. Ne ayrı güzeller ne beraber güzeller, bence moda-tarz konularında hiçbir şekilde itibar edilmemesi gereken insanlar ama endüstri bunu istiyor. Yani hype, yani varoş, yani varoş kral ve kraliçesi.

Sivilcem geçmiyor, sinirim bozuluyor, akşam yaklaşıyor hâlâ geçmiyor.

No comments: