Friday, March 13, 2009

Cuma eğlencesi, 7

Evden yapılan bir cuma eğlencesi bu. Dünden beri süren üşümem geçmiş değil; ellerim ayaklarım hala buz gibi. Hava da yağmurlu değil, karanlık değil. Soğuk ama açık bir hava ama ben çıkamıyorum cezalı gibi hastalığın geçmesini bekliyorum. Yani hastalığa yakalanmadan atlatmayı.
whatever...
Evlere şenlik bir insan olan Karl Lagerfeld, yüzünde yoğun gece hayatı eğlencelerinin belirgin bir yorgunluk ifadesini taşıyan Kate Moss, aslında yetenekli olup da kendisini alışverişe veren Lily Allen. Ya da suratsız ve kavga etmiş gibi duran iki yetişkin ve yanlarında sanki ebeveynlerinin yanında sarhoş olmuş gibi bir ifade ile genişce sırıtan erkence gelişmiş bir ergen. Karl Lagerfeld yetenekli ve fenomen olmasının yanı sıra bence gayet mutsuz gözüken bir insan. Bundan bir 7-8 yıl öncesine kadar kendisi Anotherstar+B.+M.+R. 'nin yanyana dizilerek oluşturacağımız enlemesine Voltran kadar şişko iken yemek yemeği bırarak sıfır bedene düştü. Zaten hırçın ve huysuz hali ve ifadesi de kat kat arttı. Yani istediği kıyafetlerin içine girebildi (misal yemek yemeyip de bebek maması ile beslendiği idda edilen hedi slimane'nin tasarımları) de içindeki boşluğu doldurdu mu, orası tartışılır işte.
Bir başka gece alemi ve yine Karl Lagerfeld ve yanında şişkoluğunu hiç mi hiç gizlemeyen, bundan rahatsızlık duymayan The Gossip grubunun solisti. Aslında ilginç bir görüntü olmuş. İki eşcinsel (ki bence karl lagerfeld aseksüel olabilir), biri inceliğine takık vaziyette yemek yemiyor, diğeri ise kendisine şişman yerine toplu denmesine bozulup insanları "I'm a fat ugly bitch" diye azarlıyor ama ikisi de Fendi 'nin davetinde buluşuyorlar. İşte mainstream, küreselleşme, para, zenginlik, güç, ihtişam, şaşa budur. Indie/kool/beautiful loser olmak öyle her zaman kolay olmuyor ve herkes bir gün öyle veya böyle Faust gibi Mefisto ile pazarlığa oturuveriyor. Bilinçli ya da bilinçsizce.Kendini sevmek, kendine güvenmek şahane şeyler. Yapabileni var yapamayanı var. Ama herhalde çok az insan The Gossip'in solisti kadar yapabiliyordur. Ben ki çoğunlukla beğenirim kendimi ama herhalde bu halde bu kıyafetle konsere çıkamaz, kendimi bu kadar beğenemezdim. Estetik kavramı çağlar boyu değişip bugünkü hale geldiği için bana bu vücut yapısındaki bu kıyafetin estetik olarak güzel gelmediğini söylemek durumundayım. Ama beğeneni var mı? Mutlaka var ki çıplak pozdan tut da payetli bikiniye kadar giyinip çıkıyor. Ayrıca en beğenenin kendisi olması daha da bir güzel bence. Mankenler topluluğu olduğu için değil kıyafetleri beğendiğim için koydum. Özellikle de ortadakinin. Gerçi hiç özelliği yok gibi ama bence gayet tamamdır. Siyah pantalon siyah payetli bluz. Hasta olmayıp da akşam çıksam böyle çıkmak isterim. Hoş soru yine aynı: nereye? Her zamanki yerler her zamanki insanlar her zamanki mutlak fönlü, mutlak röfleli insanlarla aynı yerlere. fevkalade eğlenceliymiş!Tanımam etmem sadece çok bana uygun çok benlik. Güzel elbise, güzel ceket, hoş uzun saçlı kız. Saçlarımın bu kadar çabuk uzadığına da inanamıyorum, bayağı mutluyum bu yüzden. Sonra yine kestiririm ama bir süre böyle uzun taşırım.Prensesle bitirelim. Monako Prensesi Caroline 'nin kızı Charlotte Casiraghi. Hem güzel hem de kool olduğunu düşündüğüm insanlardan. Fotoğrafçılara poz vermeden suratsızca bakan, hem asil hem de güzel olarak ne giyerse giysin saçını nasıl yaparsa yapsın her daim albenisi olan bir insan bence (dayısının dedesi yerine taç giydiği kraliyet töreninde saçını lastik toka ile topuz yaparak herkesi hayran bırakmıştı). Her şey satın alınabilir ama kemik yapısı, içteki ruh satın alınamaz. Hep söylediğim bazı insanların kemiklerinde vardır o duruş.

Cuma cuma da evde kalmak kadar gerzek bir şey olamaz.

1 comment:

Anonymous said...

Otur oturduğun yerde, zibidi gibi giyinmeseydin.