Monday, September 20, 2010

20'li yaşlardan 60'lara hala yıkılmadan


20'li yaşlarında "idam" istemi ile yargılanıp, yağlı ipten afla kurtulmayı becerip,toplum içerisinde mesleği, haysiyeti, şahsiyeti ile var olabilmek, bugün 60 yaşına gelebilmek büyük başarıdır. Kim için olursa olsun. Böyle örneklerden benim kendi tanıdığım az var; belki de sadece J.A. var; 20'li yaşlarını sürdüğü gençlik dönemlerinde inandıkları uğruna faşizan bir sistem içerisinde idam ile yargılanıp da bugün her şeye rağmen toplum içerisinde saygın, haysiyetli biri olabilmek zor iş.

münferit, pasta, 20:00, j.a. & f. a., ve çekirdek ailenin neredeyse diğer üyesi m.u. taylan, güzel yemekler, harikulade "ördekten çerkez tavuğu, ahtapot, siyah kuskus", güzel mekan, obsesif ruhlu bir rezervasyon ve organizasyon çabalarım, mekandaki diğer doğum günleri, sırf " socialite erkek" masası, j.a.'dan o masadaki doğum günü çocuğuna giden "mutlu yıllar" pasta dilimi, adını değil tipini bildiğim kuaförde karıştırdığım dergilerdeki bankacı brookerbirisinden gelen teşekkür jesti, mekan sahibi-dj'in yapışmam sonucu kırmayıp "you are the sunshine of my life" ile pastayı getirtmesi, yine mekan sahibinden gelen şampanya kadehleri, derin konular, acıklı ama gerçek konular, paşabahçe imzalı " büyük ada mimozo", "alaçatı lavanta" kokulu kolonyalar, behiç ak imzalı karaf ve vazo, mutlu ve güzel anlar, doğum günü şerefine mekan sahibinden gelen şampanyalar ve işte j.a.'nın bundan 40 yıl önce daha sadece 22 yaşındayken idam ile yargılanmış genç bir insanın 60 yaş ailesi ve en yakın arkadaşı ile beraber yediği doğum günü yemeği. parti ise arkası yarın yani ekim sonu.

gecenin bombası mekandan ayrılırken j.a.'nın ünlü bankacı brooker'a iyi yıllar dileklerini sunarken los angeles'te çocuk doğuracak viyk viyk incecik kulakları yıpratan sesli ama güzel manken kızın eski kocasının j.a.'ya utanarak bakıp ama konuşamaması ve yanındakinin "kusura bakmayın sizinle tanışmak istiyor da demesi"dir. j.a.'dan giden cevap ise "ben bugün 60 yaşındayım, umarım siz de güzel günler yaşarsınız, bu özel günde de 33 yaşındaki kızınız da yanınızda olur". ama çocuğun gideri var mı var; sakalı eksik sadece. bir de sakallı oldu mu tamamdır, sarışın ve sakallı. that's life!

1 comment:

Anonymous said...

manken tugba, ex-husband da cem cantaş olsa gerek.