Sunday, April 22, 2012

Cuma eğlencesi # 4

Evet, evet biliyoruz ki bugün cuma değil ama cuma vaktim yoktu; yoğunluktan ve serserilikten üşendiğim ve bugün de ruhum cuma uçarısı olduğum için bir de never on sunday ile birleşince varsın cuma olsun bugün dedim. Hayır maçı özellikle seyretmiyorum, pislik galatarasaylıları sokakta yetirince görmek bana yetti.
Yabancı blogların fashion faux pas dediği hadise ile başlıyorum. İşte büyük moda temalı partiler, NY, gençlik ateşi içinde dj olmak yetmiyor kool olmaya çünkü şöyle kısa kollu gömlek giyen hiçbir erkek kool olamaz. Bunun tişörtü yani polo yakalı tişörtü olur, o tişörtün yakasını Eric The King 'in yaptığı gibi kaldırmak olur ama kısa kollu gömlek olmaz. En azından gençlerde. Babalarda, dedelerde filan tamam ama bunun dışında hayır.

Elbise ve muhtelif türevleri yeni Stella McCartney tasarımı ve şu sıralar herkes bunu giyiyor. Bütün dergi kapaklarında, şöhretlilerin üzerinde bu elbise var. Tabii üzerine olan var, olmayan var. Misal Demi Moore ile Bruce Willis'in kızlarından birinin üzerinde nasıl olmadığının görüldüğü gibi. Ya şu iki insanın çocuklarından nedense güzel bir şey çıkmadı ortaya. Zaten çok zor bir elbise. Anladığım kadarıyla da içine çamaşır giyibilebilecek bir elbise değil. O zaman giyenin göğüslerinin çok güzel çok formda olması gerekiyor ki durabilsin elbise üzerinde. Yine aynı şekilde,bedeninin diğer bölgelerinin de olması gerektiği gibi. İşte bu genç Hollywood insanında olmadığı gibi, bir de o hırka ile anlamadım kıçını mı kapatıyor? Eğer öyleyse neden bu elbiseyi giyiyor?

Ve işte aynı elbisenin bir başka türevi ve ingiliz güzeli Liberty Ross. Şimdi 40larını sürüyor belki ama gayet güzel bir insan kendisi. Stella'nın elbisesini de layığı ile taşıyabilen bir insan. Tamam, ayakkabılar olmamış da hiç sorun değil. Gayet güzel bir insan kendisi.

Yine aynı elbisenin türevleri ve yine beautiful people. Hayret, forever skinny, forever gurme, forever yogi insan Gwyneth Palthrow arkadaşının elbisesini giymemiş ama işte diğer ikisinde elbise gerçekten hayat bulmuş.
Aslında sadece lacivert ceketin siyah deri yakaları ile kızın muzır ve keyifli bakışı için resmi koydum. Hiç kasmamış, hafif buğulu vaziyette poz vermiş, çok da güzel çıkmış, ceket zaten güzel, lacivert rengi daha da güzel. Oldu o zaman. Ayrıca işaret parmağındaki yüzük daha da güzel.

if you're going to san francisco be sure to wear some flowers in your hear. Gerçekten de sürekli Vogue sayfalarına çıkan ama adını bilmediğim bu insanın üzerindeki bu elbiseyi görünce düşündüğüm San Francisco oldu, yani Scott McKenzie'nin sözleri ve şehir hali ile San Francisco. Bilmem güzel geldi, hafif geldi, ayakkabılar bilemedim ama yani San Francisco torpili olsun bu da.


Yani insanoğlu tabii garip bir yaratık, kendi ilginç şekillere pozlara hallere sokabiliyor. Şimdi hem leopar desenine hem de transparan giyilmesine tav olan ve taraftar olan biri olarak ben dahi şu aşağıdaki insanın üzerindekilere inanamadım. Ya o nasıl bir leopar deseni, o nasıl bir kuyruk, nasıl bir askılı ya? Korkunç resmen. Ama resimde arkadakini beğendim ben. Bacakları, saçı, üzerindeki önü filan açık olmayan beyaz elbisesi ile önünde duran ucuzluk abidesinden çok daha güzel çok daha alımlı.

'70lerin efsane markası Halston 'nın yeni patroniçesi, Jimmy Choo'nun forever patroniçesi Tamara Mellon, Addams Family 'deki Anjelica Houston olmuş da dolaşıyor ama yine de yüzünün kolajeni o şapkanın altından bile belli oluyor. Fazla zorlama, fazla gergin. Aynen Jimmy Choo ayakkabılar gibi. Evet çok güzel, hayır çok rahatsız edici. Bir kez daha alınacak marka değil.


Kadınlarda anlamadığım şeylerden biri de yaşlılığı kabul etmemek. Kimse yaşlanmak istemez, kimse gözlerinin altındaki kırışıklıkları görmek, vücudunun çöküşünü yaşamak istemez ama yapacak bir şey olmadığına göre kabullenmek lazım. Ve kabullendikçe her şey daha güzel ve yaşlılık daha az etkili oluyor. Şimdi resimdeki yine bir başka NYC'in önemli ismi aslında yaşı başı olan bir insan. E resimden görüldüğü kadarıyla kötü de yaşlanmıyor ama o elbisenin etek boyu ve o etekteki derin yırtmacı nedir? Ben zaten o yırtmaç sebebiyle oturabildiğini sanmıyorum çünkü oturduğu anda kendisinin bütün aşağı tarafını görebilecek durumdayız diye tahmin ediyorum. Peki ne gerek var o yaşta böyle fantastik hareketlere? Madonna filan olup da sahneye çıkmadığına göre bir upper east side NY davetinde böyle gençlik hırslarına hiç gerek yok, almışsın Jeff Koons'u yanına daha ne ki?
Yazın Coachella kışın Sundance. Beautiful People'ın alter güzergahları. Belki İngiltere'dekiler yaz sıcağını ve yağmurunu Glastonbury 'de çamur içerisinde hissetmeyi seviyor olsa da şöhretli takımı, takıp takıştırıp süslenip festivale gitmeyi seviyor. Çamura bile Chanel, Mulberry, Jimmy Choo Hunter vs. Ama kim olursa olsun ne kadar para içinde yüzüyorsa yüzsün müzik dinlemeye giden kimse şu designer kıyafetlerle müzik festivaline gitmesin.Ya da müziğe değil de başka bir amaca yönelik gittiğini kabul etsin. Ama bilsin ki tutkusu müzik değil, görünmek, şık görünmek.

Ünlü İtalyan mücevher markası Repossi 'nin torunu Gaia Repossi ve üzerindeki Celine kıyafeti. Sade ve güzel. Basit ama güzel. O kadar paraya, Torinolu hanedan ağırlığına bu kadar sade. Gayet güzel.


Hah bir yaşını kabullenememe vakası daha. Ama neden ki? Sağdaki teyzenin yüzünden belli yaşını almış olduğu. En azından solda kolunu attığı kişi kadar genç olmadığı kesin. Peki o mini ötesi kot şortun durumu nedir? Her şeyden öte neden? Tamam hala zayıf hala skinny ama limit 25 yaş. 25 yaşının geçmiş hiç kimse bu kadar kısa şort giymemeli. Hadi giyildi bari üzerine uzun bir trençkot filan. Of cidden yaşlanamayan kadın hırsı çok acayip bir şey.
Kısacık kot şorta laf edip kısacık mini deri etekle bitsin. Aradaki fark çok belli değil mi? Ayrıca taş gibi manken Lilly Donaldson 'nın mini deri eteği teyzenin tini tiny kot şortundan daha uzun ve tabii daha güzel. Her türlü. Biter gider.

No comments: