Saturday, April 30, 2011

"çok da fifi"

Başlığın fazlasıyla günlük konuşma dili olduğunun farkındayım da sabah sabah gazetelerin eklerindeki bu resmi görünce de başka bir şey düşünemedim. Daha doğrusu Karl Lagerfeld 'in üstüne bir konuşma balonu eklesem yazacağım bu olurdu. Anladık Paris'teki bir açılışta bir davette bir gecede Cansu Dere varmış, Meksika telenovelas başrol oyuncusu tadında saçını yaptırıp giyinip gelmiş, Karl Lagerfeld'in yanında durup resim çektirmiş. Lagerfeld ise tebessüm dahi etmeden kerhen durmuş oturduğu yerde oturmaya devam etmiş tahminimce de o anın bitmesini istemiş. Elbette bu anın bizim gazetelere yansıması da " Dere, çekimlerin ardından “Karl Lagerfeld’le keyifli bir sohbetimiz oldu. Ayrıca kendisinin tasarladığı çikolata süitte bir çekim yaptık. Modayla ilgili olan biri olarak, Lagerfeld’le buluşmak ve onun tasarladığı süitte çekim yapmak benim için unutulmaz bir hazdı” dedi." şeklinde olmuş. Hmmm, moda hakkındaki sohbet, bu 2li'nin Paris buluşması o kadar gerçekçi ki her şey Karl'ın yüzünden okunuyor. "Çok da fifi". Herhalde bu türkün türke reklamı, propagandası bitecek gibi değil.
Geçtiğimiz yıl B. de Paris'te Karl Lagerfeld ile karşılaşmış hemen resim çektirmişti. Şu bir gerçek ki o resimdeki Karl bile bu resimdeki halinden daha az zorlama daha keyifli vaziyetteydi. Hem de B.'nin üzerinde böyle süslü püslü konken kadını kıyafeti değil bildiğin kot tişört vardı. O halde ne diyoruz zorlama ile tarz sahibi olunmuyor, para verirerek getirtiğin celebriti ile de BFF olunmuyor.

Bayıldığım laf ama "çok da fifi".

P.S. telenovela
A telenovela is a limited-run television serial novel drama popular in Latin America. The word combines tele, short for televisión or televisão and novela. Telenovelas are a distinct genre different from soap opera for telenovelas have an ending and come to an end after a long run (generally less than one year). The plot is always the same. In the first three minutes of the first episode the viewer already knows the novela will end with that same couple kissing each other. A telenovela is all about a couple who wants to kiss and a scriptwriter who stands in their way for 150 episodes

No comments: